att fortsätta kämpa

 
Jag ställer mig ofta frågorna varför just mig? Varför är det så svårt, varför gör varenda litet steg jag försöker ta så ont, varför ska det vara så svårt att tycka om sig själv, varför är det så svårt att känna sig värd att få äta och kommer jag någonsin att kunna få mitt liv att fungera igen? Jag tänker ofta på hur mitt liv skulle varit om man inte var sjuk, och varför jag. 
 
Vikthets snurrar i mitt huvud. Det är som två delar i mitt huvud som krigar. Den friska delen och den sjuka delen. Jag vill bli frisk mer än något annat, men jag är så rädd för det också. Rädd för att gå upp i vikt och bli tjock. Det är inte så lätt när motivation sviktar från dag till dag, och oftast också från timme till timme. Det är ett en ren helvetes kamp att att få till alla måltider under dagen, och framför allt försöka stå emot och kämpa mot rösten inuti mitt huvud som säger att jag är tjock om jag äter och att jag inte ska äta för mycket. 
Stunderna när man sitter och gråter i sin ensamhet, känner sig värdelös, ful, tjock och dum och det enda man gör är att leta efter en enda anledning till att fortsätta kämpa är jag trött på. Därför skrev jag den här listan, som kanske kan hjälpa mig ännu en bit på vägen. Varje gång ångesten kommer så måste jag plocka fram en byggsten som kan hjälpa mig att komma vidare. För jag är trött på att höra att jag är underviktig och alldels för tunn, men framför allt trött på att inte kunna leva ett normalt liv utan tankar som snurrar kring ångest efter varje måltid. Varje gång jag utmanar mig själv och varje hekto jag går upp är en vinst mot anorexin. 
Kommentarer
Postat av: MALIN

Vilket vackert inlägg!!

2015-07-12 @ 10:38:41
URL: http://malinkirstine.se/
Postat av: Netti

Starkt skrivet tjejen! <3

2015-07-12 @ 16:54:56
URL: http://starby.devote.se
Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

hej!jag har något jag kallar för "veckans blogg-intervju" på min blogg. Kolla in här: http://www.domkallarmighannes.com/2015/07/veckans-blogg-intervju_12.html#.VaKQ55Ptmko



Jag tycker att du har en intressant och fin blogg som borde få mer uppmärksamhet så jag skulle vilja intervjua dig.

Tycker du det låter intressant så maila mig på [email protected]



Ser fram emot ditt svar

Kram Joanna

2015-07-12 @ 18:16:13
URL: http://domkallarmighannes.com
Postat av: Matilda - Skönhetsblogg

Så fint inlägg! Kämpa på :)

2015-07-12 @ 21:40:45
URL: http://ttilles.se
Postat av: Vendela

Du kommer bli frisk till slut bästa vän och jag kommer vara med dig hela den tiden. Love you<3

2015-07-13 @ 12:40:39
Postat av: MATILDA ROSQVIST

Vilken bra lista!

2015-07-13 @ 14:56:37
URL: http://matildays.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv din kommentar:

Trackback