hembakade grova frallor

 
När det kommer till bröd så äter jag nästan alltid hembakat, just för att det är så kul att baka bröd och frallor och testa nya recept. Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor. De är verkligen så goda och nyttiga! 

5 dl vatten
50 g jäst
4 msk matolja
2 tsk salt
1 msk honung
0,5 dl krossade linfrön
2 dl havregryn
1 dl rågkross
4 dl grahamsmjöl
Ca 4,5 dl vetemjöl
 
Värm vattnet till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet, matoljan, saltet och honungen.
Arbeta in linfrön, havregryn, rågkross och grahamsmjöl.
Sist arbetar du in vetemjölet. (Degen ska inte vara klibbig)
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
 
Knåda degen på mjölat bakbord.
(tillsätt ev. mer vetemjöl)
Arbeta ut 15 st bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen.
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 10-11 min.
Kommentarer
Postat av: Alice

omnomnomnoom!

2015-01-05 @ 16:48:07
URL: http://alicelindstrom.se
Postat av: Esther

Åh va gott! :)

2015-01-06 @ 13:06:06
URL: http://paraplyz.se
Postat av: Flisan

Gott :)

2015-01-08 @ 16:00:22
URL: http://nouw.com/fbb

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv din kommentar:

Trackback