septembers glossybox

 
Fick hem septembers glossybox i måndags och gud, denna månadens box var så grym! Är så glad över in princip allt. Man fick en mindre size av Benefit's nya mascara Rollerlash, och jag har velat testa den hur länge som helst! Det här gömde sig i min box den här månaden: 
 
- Benefit Cosmestics "Rollerlash Mascara"
- Vita Coco "Coconut Oil"
- Make Up Store "Microshadow"
- Glam Of Sweden "Caviar Pearls" 
- Naked Lips "Organic Tinted Lip Balm, Plush Red" 
- Aco "Protecting Day Cream Saché" (bonus)

grey sweater

Kappa - Vero Moda // Tröja - Lager 157 // Jeans - Dr Denim // Skor - H&M
 
Nu är det höst på riktigt kan man säga, vi har haft några riktigt fina höstdagar med kylig luft och solen har tittat fram här nere i Skåne. Och nu när det börjar bli riktigt kyligt, speciellt om morgnarna är det så skönt att ha polotröjor som värmer om halsen tycker jag. Och så har äntligen köpt mig en kappa också som ni kan se, så fin och riktigt skön också, älskar den!! 

nude from opi

 
Mitt favoritnagellack året runt. Det är en nude, beige färg från OPI som heter "Don't Pretzel My Bottons". Det är en färg som passar till alla årstider tycker jag och matchar med allt in princip. En fräsch, neutral färg som sagt och den perfekta nude färgen enligt mig! 

söndagsfunderingar

 
De där dagarna där det enda man gör är att sitta och glo ut genom ett fönster. De där dagarna när man gå och suckar inombords hela tiden. De där kvällarna när man ligger och grubblar i en evighet tills man somnar. De där dagarna när det enda man vill är att ta närmsta föremål, drämma det i väggen och sedan sjunka under ytan och aldrig komma upp igen.
 
När dagar som dessa kommer känns det som allt man har byggt upp rasar igen. När man flyter med huvudet precis ovanför vattenytan faller man till botten igen, en botten som är fylld av tung och mörk sand. 
Det är ofta jag får tanken att gud vad jag är besvärlig och fjantig som sitter här och gråter. Men någonstans i mitt exremt kaotiska huvud är det ändå något som säger att det är okej. Okej att släppa på alla känslor en stund, för att sedan orka resa sig och tänka att man är värd något. För vad gör mig mindre värd att äta än någon annan? Att jag, som individ, är värd något för min omgivning. Fler och fler logiska tankar börjar ta över inne i mitt huvud och knuffa iväg min fula inneboende, och det blir lättare att lägga en dålig dag bakom sig.
 
För efter regn kommer solsken, eller?

friday inspiration

 
Bjuder på lite fina bilder från weheartit en fredag som denna, för nu är det dags för helg med massa mys! Har ni några planer inför helgen? Själv ska jag nog träffa Vendela, det är nog det enda som är planerat, vi får se vad som mer händer! Förresten, ni får gärna följa mig på weheartit om ni vill se bilder jag gillar och inspireras av, pahlinemelie heter jag där. Ha en fin dag! 

buffing brush

 
Buffing Brush från Real Techniques är min nya favoritborste. Just nu använder jag den till att applicera min foundation med och resultatet blir verkligen superbra. Jag brukar jobba med borsten i cirkelrörelser och det blir ett jämnt resultat, speciellt i pannan. Ett stort tips! Tyvärr finns den inte att köpa separat, jag fick med den i ett set jag köpte som heter Core Collection. 

rönn

 
Good morning friends! Visst är den friska, lite smått kyliga höstluften skön? Och ännu skönare när solen är framme. Kallare än såhär får det inte bli, haha. Där vi bor har rönnbärsträden börjat blomma för fullt, det är ju deras säsong nu. De är så fina tycker jag, och fint att göra dörrkranser av och använda som en dekoration innomhus! 

lager 157

 
Igår var jag med mamma och lillasyster på Lager 157, och jag köpte med mig två stycken fina tröjor hem. En svart långärmad med en slags virkad kan längst ner, och en stickad grå polotröja som jag blev helt kär i dirket. Så himla mysig och jag känner på mig att den kommer bli min stora höstfavorit. Love them both! 

be delicious

 
Det här är två av mina favoritparfymer, den gröna Be Delicious och den rosa som också är i Be Delicious kollektionen från DKNY. Den rosa heter "Fresh Blossom" och den gillar jag nog en aning mer än den gröna, då den är lite mer lättsam. Båda luktar helt fantastiskt gott och luktar väldigt fruktigt och fräscht, och de luktar hela dagen lång också! 

friday

 
Äntligen fredag, ä n t l i g e n! Slut på denna skolveckan och helg behöver jag verkligen. Jag kommer spendera stora delar av denna helgen i en idrottshall, vilket kommer bli kul. Köpte förresten ett nytt nagellack här om dagen som ni ser på bilden, ett rött från Isadora i färgen "Femme Fatale". Vinröda naglar nu i hösten är så galet snyggt, jag älskar det! 

glöm aldrig det

 
En lite påminnelse. Du är bra som du är, bara genom att bara vara du. Kom ihåg att det gör inget om du inte vet vad du är bra på, bara du vet att du är bra som du är. För det är du.

grey, red and black

 
fall fashion
 
 
 Ljusgrått, vinrött och polotröjor i alla dess former är stora favoriter nu i höst. Höstmode är något jag verkligen tycker om och just nu står ett par jeansfärgade bootcut och en stickad och tjock polo högt upp på min wishlist!

en drömlya i Linnéstaden

Andra Långgatan 7A, Linnéstaden
132 m², 6 200 000 kr
 
Jag tror jag svimmar av vad fin lägenhet jag hittade på hemnet, perfektion! Jag älskar verkligen att det i köket både finns kakelugn och vanlig ugn, trägolvet, klinkergolvet i badrummet och hallen, den öppna spisen. Ja, listan kan göras lång med saker jag älskar i den här lägenheten. Så mysig inredning, verkligen. Och kristallkronan ovanför matplatsen, så fin! 

calendar

 
Har helt glömt bort att visa er min nya "kalender" i trä. Den har vändbara klossar som man får vända och byta datum, dag och månad med. Jag har varit ute på jakt efter en sådan ett tag nu och för ett par veckor sedan när jag och mamma var på Mio hittade jag en för endast 69 kronor. En riktigt fin detalj och passar bra in på mitt rum. Den finns i svart också vad jag såg! Passar på att önska att ni alla får en bra start på denna veckan, och ta hand om er. ♡

sunday

 
Hej söndag, och hej på er såklart! Helgen börjar gå mot sitt slut, fast vi har ju en hel dag kvar att ladda upp inför den kommande veckan. Fixade ute i trädgården igår lite med mamma och pysslade ihop det ni ser på bilderna och en dörrkrans. En fin och höstig kruka som välkomnar precis utanför dörren. Önskar er alla en bra söndag, kram 

beauty tag

 
1. Vilken produkt skulle du ta med dig om ditt hus brann? Mascara tror jag! 
2. Vilken "beauty vlogger" skulle du vilja göra en makeover på dig? Svår fråga faktiskt, men Linda Hallberg. 
3. Vilken kändis tycker folk att du liknar? Oj, jag vet faktiskt inte, haha. Får nog ta och fråga mina kompisar.
4. Vilka produkter sparar du till en dejtkväll? Är inte på "dejt" så ofta, haha. Men antagligen mina favoriter och dom jag brukar använda. 
5. Vem av dina killkompisar tar längre tid att göra sig i ordning än du? Det vet jag inte, haha. Men ingen förmodligen skulle jag nog tro, haha. 
6. Om du kunde skapa din egen mirakel skönhetsprodukt, vad skulle det vara? Asså jag vet ärligt inte, kan inte komma på något just nu. 
7. Vad är ditt bästa skönhetstips? Ta hand om din hy, rengör, återfukta ordentligt och gör ansiktsmasker då och då! 
8. Vilka skönhetsprodukter gillar du mest att köpa/spendera pengar på? Kindprodukter, blushes och highlighters!
9. Vilken skönhetsperson från youtube skulle du ta med på en shoppingrunda? Sascha Richardsson helt klart.
10. Vilken doft är typisk dig? En söt och fräsch doft, allt som inte luktar för mycket och är för tunga.
11. Jag är på ett oändligt uppdrag efter...? Ögonbrynsprodukter, är inte så bra på att fylla i dem, men skulle gärna vilja få lite tips och vad jag ska använda för produkter. 
12. Hur många skönhetsprodukter behöver du för att göra dig i ordning? Bara smink så är det 6 stycken, I think. 
13. Vilken läppstift/läppglans är i din väska just nu? Inget faktiskt, men brukar ha ett babylips. 
14. Vem är din kändis "skönhetsikon"? Casey Holmes och Felicia Aweklew.
15. Nämn det sminkmärke du skulle vilja vara talesman för? Too Faced tror jag, eller Loreal Paris.
16. Vilket nagellack har du på naglarna nu? Little Sparrow från Isadora. 
17. Favoritmascara just nu? Maybelline The Colossal Volum Express. 
18. Senaste produkten du köpte på Sephora? Tror det var min Too Faced Sweethearts blush, älskar den!
19. Jag försöker aldrig bli sedd utan...? Smutsigt hår!
20. Vilken skönhetsprodukt rekommederar du alltid? Mac's Prep + Prime spray och en dagkräm från Loreal som jag använder.  
 

recension: VML Feline

 
Som ni kanske vet så köpte jag Loreals nya mascara för ett tag sedan, så nu tänkte jag skriva lite vad jag tycker om den hittills. Jag hade ganska höga förväntningar på den, eftersom jag älskar alla de andra Volume Million Lashes mascarorna. Den levde inte riktigt upp till mina förväntningar, men den är ändå bra tycker jag! 
 
+ Böjer ögonfransarna och håller "curlen" uppe hela dagen, då den har en bågformad borste.
+ Ögonfransarna håller sig svarta  och glossy hela dagen och täcker alla fransar. 
+ Fäller ingenting under ögonen. 
 
- Luktar lite skumt tycker jag.
- Ibland kan det vara lite svårt att få ett bra resultat, det tog ett lite tag för mig att komma på hur jag skulle jobba med den. 
 
3/5 i betyg får den av mig! 

främlingar

 
Har nyss läst ut en väldigt bra bok, så jag tänkte slänga in ett boktips. "Främlingar" skriven av Adele Parks. Jag tyckte verkligen om det från början, en väldigt fin berättelse och syfte. Lite oväntat slut tycker jag, men mer ska jag inte avslöja, haha. Stort tips till er som gillar böcker med lite kärleks genre! 

lightgrey

Grå polo - Lindex // Jeans - Dr Denim // Skor - Converse
 
Hejhopp! Hoppas ni har haft en bra start på den här veckan. I slutet av förra veckan köpte jag mig ännu en polotröja, och jag älskar den, det är så skönt att ha något som går upp till halsen och värmer. En ljusgrå den här gången, fräsch färg tycker jag. Målade naglarna i en höstig färg igår också, tror det kommer ifrån Lumene ifall någon undrar. Kram 

makeup routine

 
Tänkte visa hur jag sminkar mig när jag ska iväg eller till skolan på ett ungefär just nu. Det kan variera, ibland använder jag en annan mascara eller en annan blush, men oftast såhär. 
 
1. Jag börjar med min foundation från Max Factor, "All Day Flawless" och applicerar den med min Real Techniques sponge. Sedan brukar jag ta min Mac Pro Longwear concealer och applicera med ringfingret som en upp och ner vänd triangel under ögonen. 
 
2. Sedan sätter jag min foundation och concealer med mitt Mac Prep + Prime Pressed Powder. 
 
3. Sen applicerar jag blush, oftast min favorit från Too Faced, deras "Sweethearts Perfect Flush Blush" i färgen Peach Beach, tillsammans med min blush brush från Real Techniques. 
 
4. Efter det tar jag min highlighter från Mac i färgen "Soft & Gentle". Och applicerar det på mina kindbens högsta punkt med Real Techniques contour brush. Om ni vill titta närmre på den har jag skrivit ett inlägg här om den! 
 
5. Sedan är det dags att sätta hela min bas, och det gör jag med mitt Prep + Prime setting spray från Mac, jag har skrivit mer om den också här
 
6. Sist men inte minst, mascara. Jag brukar variera mascara, men på bilden ser ni Maybellines Colossal. 

fall interior

Fin och mysig inredning nu på hösten gör ju hösten kanske lite mindre tråkig. Ljus i mängder, ljuslyktor, ljusstakar, doftljus, varma filtar och plädar. Mio bland annat har fått in en massa fina nyheter såg jag när jag och mamma var där för någon vecka sedan. Det mesta på collaget är från Mio. Något jag tycker är fint vid den här årstiden är den guldiga nyansen av metall! 

fredagslista

Idag ska jag gå i skolan på förmiddagen och ikväll träna volleyboll. 
Just nu sitter jag vid vardagsrumsbordet och ska snart åka till skolan. 
Jag har på mig svarta jeans och en piké från Ralph Lauren.
Den här veckan har gått väldigt fort.
Den har varit bra för att det har går bättre och bättre i skolan och att jag igår utmanade en rädsla. 
Den har varit mindre bra för att det har börjat bli kyligare ute, speciellt igår och idag.
Till helgen ska jag ha team day/night med laget på lördag och på söndag ska jag och mamma på trädgårdsmässa. 
 

mina tre favoritbloggar

Felicia har en så fin blogg med superfina och härliga bilder. Hon blandar rätt mycket mobilbilder och mer proffsiga bilder. Men oavsett vad har alltid hennes bilder och inlägg hög kvalité. En ganska blandad blogg med både vardag, en del mode och outfits och olika form av tips. Så värd blogg att besöka! 
 
Fridas blogg har jag inte följt jättelänge, men jag fastnade för den dirket. Hon bloggar mycket om mode och en del skönhet och smink. Vilket är saker jag är intresserad av. Hon postar mycket outfitbilder, och hennes klädstil är to die for! 
 
Här har vi min absoluta favoritblogg när det gäller smink och skönhet. Jennifer är så himla duktig på makeup, man blir så inspirerad av hennes ögonsminkningar. Hon recenserar också väldigt ofta produkter på ett bra och tydligt sätt. Och alltid superfina bilder! 
 
Vilka är era favoritbloggar, har ni något tips? 

inspo

 
En dos inspirationsbilder från weheartit. Älskar att kolla runt på bilder på höstkläder, smink med höstfärger och mysiga bilder. Igår och i måndags var det ju rena höstvädret, regn, blåst och lite kyligt. Idag ser dock ut att bli lite soligare, fast det blåser en del. Men vi får se till att göra det bästa av denna onsdagen, halva veckan har ju gått. Kramen 

första september

Svarttröja - H&M // Poncho - Wera Stockholm // Jeans - Hollister // Armband - Åhlens // Slip ons - H&M

Hej hopp! Idag är det första september och sommaren har officiellt lämnat oss. Trist enligt mig, men hoppas på en mysig och fin höst och vinter. Har lite att se fram emot nu i höst, bland annat min födelsedag och London. Och höstmode är ju så kul, har köpt mig en ny favorit, ponchon ni ser på bilderna!