vinst och myskväll

 
Hade en toppenbra lördag igår. Spelade först match mot Warberg och det blev vinst med 3-0, riktigt bra match! Sen åkte Sofia och Anna med mig hem och lagade middag. Det blev kyckling med potatis i ugn, samt en dessert med lite frukt och glass till, supermumsigt. Efteråt kollade vi på High School Musical 2, världens bästa film enligt mig, hihi. Så mysigt! 

lauren conrad's style book

 
I julklapp fick jag denna superfina boken av Vendela. Den heter "Style" av Lauren Conrad. Har velat ha denna boken hur länge som helst, och jag är riktigt sugen på hennes Beauty bok också eftersom jag tyckte om denna så mycket. Det står massa stiltips så som hitta den perfekta festoutfiten, packa på rätt sätt och lite smyckestips och sånt, och även några sidor med sminktips till olika tillfällen. Stort tips!! 

tjugoåttonde januari

 
Hejhopp! Då börjar slutet på denna skolveckan komma, det känns så skönt. Vilket jag alltid säger, haha, men så är det ju! Idag har jag pluggat matte, och varit ute och gått med pappa, så skönt att vara ute och promenera i dagsljus tycker jag, eller innan det blir kolsvart iallafall. Ovanför ser ni en liten detaljbild på vad jag har på mig idag, en blus från Hollister och ett par svarta jeans. Vi hörs, kram 

voluspa


 
Köpte ett nytt doftljus, bricka och ett blockljus för ett par veckor sedan. Tycker det blev superfint ihop, så nu står det på mitt nattygsbord, plus det passar fint i mitt rum. Deb silvriga brickan och blockljuset kommer ifrån Lagerhaus, och doftljuset från Voluspa. Voluspa är tillsammans med Yankee Candle mina favoritljus. Och just det här ljuset luktar blommor, rosor och fräscht, så gott! 

new week

 
Alltså, älskar att fota vinterbilder, can't get enough of it! Så här bjuder jag på några fler som jag tog i fredags, solen var så fin den eftermiddagen och himmlen var ljusblå. Så fint! Igår spelade jag match, och det blev 3-2 till Svedala tyvärr. Dock väldigt bra upphämtning av oss, då vi log under med 0-2 och vände sedan till 2-2, så det är vi ändå nöjda med. Nu startar vi en ny veckan, ha en fin måndag mina vänner  

essie x 3

 
Essie är mitt absoluta favoritmärke när det gäller nagellack. Lagom stor pensel och håller väldigt bra och länge. Tycker att Essie's är bättre än OPI's nagellack faktiskt, då de håller mycket längre och skavs inte bort lika lätt, och har bättre pigment. Jag fick dessa tre nagellacken i julklapp, i färgerna 'Virgin Snow', 'Island Hopping' och 'Fringe Factor'. Den ljusblå-lila färgen är så fin, perfekt nu till vintern. Älskar dem alla tre! 

friyay

 
En massa härliga, blandade bilder från weheartit! För idag är det freeedag, så skönt verkligen. I helgen står match på schemat, annars inte så mycket faktiskt. Ut och gå en sväng i det fina vintervädret också kanske. Igår var det galet fint ute, så jag hoppas att det blir lika fint i helg så att man kan vara ute! Vad har ni för planer i helgen? 

lip kit by kylie

 
Jag hoppas ni inte har missat Kylie Jenners läpprodukter, för herregud, de är så snygga! Ett Matte Liquid Lipstick och en lip liner ingår i ett litet kit, som finns i tre olika färger. Jag vill så gärna ha alla tre färger, men nöjer mig gärna med bara en också, hihi. Det tråkiga är att de alltid är slutsålda, och så fort de kommer in på lager igen försvinner dem. Finns att köpa på Kylie's hemsida. Gahh, vill ha so bad!! 

beautiful winter

 
I söndagsförmiddags var det så fint ute. Hela söndagen egentligen. Solen sken, snön låg som ett vitt täcke på marken och det var så ljust och glittrande! Så jag passade på att ta med kameran ut på en liten promenad i kylan innan jag skulle åka till matchsamling. Så ovanför ser ni lite vad jag fick till. Önskar er en bra tisdag! Här har det snöat jättemycket under natten, hur är det hos er? 

mac lip pencil

 
Åh, vad jag älskar denna läppennnan! Färgen heter "Cultured" och är från MAC. Det är en "Pro Longwear Lip Pencil", och det betyder att den ska hålla hela dagen. Och ja, det gör den! Den passar helt perfekt tillsammans med mitt läppstift "Hug Me", också från MAC. Har skrivit ett inlägg om det här. Läppennan har en perfekt, lite mörkare nude färg. Vilket passa utmärkt till nude läppstift att markera läpparna runt om med, som jag gör. Med läppenna får läpparna en supersnygg form som man ser tydligare och läppstiftet håller så mycket längre!   

helvetet vi blundar för

Vi lever i ett samhälle där att spy upp maten efter att man har ätit är för vanligt, för att ”hålla sig i form” men ändå kunna äta gott. Anledningen till detta är många. Tjejer, framför allt, sitter på internet och kollar runt, jämför sig med modeller som ser ut som pinnar. Det är så en ätstörning kan börja. ”Jag ska börja bli nyttigare”, ”jag ska börja träna mer”. Visst kanske det låter bra, och när man hör det kanske man inte tänker på det som en ätstörning. Dessa modeller går på ett otroligt strängt och ohälsosamt kost- och träningsschema tiden innan de ska göra en plåtning eller gå en catwalk. När de har haft sin photoshoot hetsäter de allt de kan tänka sig, och sedan svullnar magen på dem som det gör på ett svältande barn i Afrika som inte fått mat på hur länge som helst. Är det så vi vill ha det? Det finns så många ungdomar som går och bär på ätstörda tankar varje dag. Ibland syns det inte alltid utåt, men i huvudet snurrar tankar ”Jag behöver bli smalare” och ”det kan jag inte äta, det är för onyttigt”. Så många lever varje dag med dessa tankarna, så många fler än vad du vet i din kompiskrets. 
Jag vet hur det är att välja en sallad, istället för den goda pastarätten eller den goda köttbiten när det är dags att laga lunch eller när man är ute på resturang. Jag vet också hur det känna hetsen att hela tiden göra av med det man har ätit direkt efteråt. För annars blir man tjock, enligt dagens samhälle. Jag vet hur tankarna går. Men så är det inte. Kroppen fungerar inte så. Först och främst tar kroppen den energin du får i dig till dina största organ. Du behöver mat och energi för att ditt hjärta ska slå, för att huvudet, din lever, dina tarmar ska fungera, för att hela du ska fungera. Utan energi och näring fungerar inte kroppen. 
 
Det jag vill komma fram till är att det är alldeles för många som lider av dessa tankarna att de måste bli smalare och mer vältränad. För mig började det att jag ville bli mer ”fit” och vältränad, vilket blev den totala motsatsen. Jag är inte frisk helt och hållet, men jag vill så gärna hjälpa andra. För det här är ett helvete vi alla blundar mer eller mindre för. Så tänk på, att DU är värd allt, DU är värd att äta, att äta det du tycker om och inte tvinga i dig någon oaptitlig, smoothie som sägs vara nyttig fast den egentligen inte innehåller någonting. För det är inte mening att du ska komma hem efter ett två timmars träningspass på gymmet och äta ett kokt ägg eller någon tonfikssallad. DU är värd att må bra, och du behöver inte ändra på dig. För att det är just du som gör dig unik. 
 
 

latest on my instagram

 
Hej på er! Idag har det snöat hela dagen, vilket har varit så himla mysigt. Har varit med mamma och gjort lite ärenden. Bland annat köpt nya växter till mitt rum, och så har vi även varit ute på en liten promenad. Jag älskar att allt blir så mycket ljusare när det är snö ute, det piggar upp! Ni har väl inte missat att följa mig på instagram? Heter pahlinemelie där, följ mig gärna där så kanske jag följer tillbaka. Ha en fin kväll!  

fredag

 
Hej, och trevlig fredag på er! Första veckan efter jullovet avklarad, och det känns riktigt skönt med helg. Har inte jättemånga planer inför denna helgen förutom att jag ska spela match på söndag. Idag är det också tulpanens dag, vilket jag och mamma firade genom att åka och köpa ljusrosa tulpaner nu i eftermiddag. Så fina är dem! Ikväll blir det volleyboll, och sen fångarna på fortet med familjen. Kram 

11:11 make a wish

 
Vakna upp i min drömlägenhet, gå till mitt drömkök, göra i ordning en bra frukost och sätta sig och njuta av morgonen. Som ni ser vill jag gärna ha vitt i mitt kök, med massa fina detaljer. Så som marmorbrickor, växter, fina burkar osv. Jag drömmer mig bort väldigt ofta, att jag sitter i min egen lägenhet, i ett vitt och fint kök och äter frukost med en mops svansandes runt omkring mig innan jag ska till jobbet, en perfekt morgon i min egen lya helt enkelt. Kanske lite galet, men sant. 
 
 
Ett ställe jag så gärna vill till är Dubai. Kollar så mycket på youtubevideos där folk filmar under sin resa i Dubai. Det ser ut att vara ett så himla lyxigt och fint ställe, och alla deras byggnader och även stränderna är så fina. Ett måste om jag åker till Dubai är att åka på ökensafari, hur coolt liksom? Och ligga på stranden vid palmerna nära Burj Al Arab, och besöka världens största galleria som ligger där, Dubai Mall. Åhh, vill så gärna dit! 

urban decay naked smoky

 
Här har vi the love of my life. Haha, inte riktigt, men nästan. Fick Urban Decay's Naked Smoky palett i julklapp, och gissa om jag blev glad? JA! Har kollat på denna in princip varje dag sen den kom ut. Den innehåller 12 färger som är perfekta för festlooks, men även vardag tycker jag. Det finns fyra matta färger, och resten skimmriga. Har testat göra ett par olika looks hittills och jag är så imponerad av pigmentet, hur lätta de är att jobba med och blanda ut. Denna har levt upp till mina förväntningar! 

white & silver

 
Silver & white
 
 
Glaskupa, klocka, mugg, bokstav och silverkudde från Mio // Bord och burkar från Bloomingville // Doftljus från Byredo // Tavla från rum21.se // Handdukar från Lexington
 
Satte ihop ett kollage med lite med lite fina inredningsgrejer. Är helt kär i bordet, hur fint?! Och muggen är också riktigt fin, funderar på att köpa den. Något jag också vill ha är en glaskupa, som finns på bilden, att ställa ett vitt blockljus i eller några parfymer. Har sett många ha det så, and I love it. 

home

 
Godmorgon! Igår vid halv 11-tiden på kvällen kom vi hem efter en helg i Uppsala. 8 timmars bilresa fylld med skratt tur och retur och massa volleyboll är vad helgen innehöll. Turneringen gick väl inte riktigt som vi tänkt oss, men det blev en femte plats. Nu taggar vi om till SM-kvalet i februari! Världens bästa tjejer 

let it snow

 
Så kom äntligen snön hit också! Vi hade en runda snö i november någon gång, men inte sedan dess. Men nu så! Innan idag tog jag, mamma och min lillasyster en promenad till Hembygdsparken, supermysigt. Så då passade jag på att ta med kameran medans vi var ute och gick och hälsade på djuren. Imorgon vid 8-tiden på morgonen bär det av till Uppsala för U-GP turnering, så taggad! Kramis 

decembers glossybox


 
Alltså, månadens glossybox, världens finaste! The positivity box heter decembers box och är designad av Marie Serneholt. På framsidan av boxen står massa fina citat och på insidan av locket står det "du är fantastisk". Hur fint? Iallafall, det här gömde sig i min box:
 
- Maria Nilla "Cream Heat Spray"
- Benefit Cosmetics "Benetint"
- Glossybox "Ögonskugga" i färgen "Frosted Taupe"
- Glam Of Sweden "Nail Art Strips"
- Gum "Soft-Picks Advanced"

klädställning

 
Kolla vad jag fick i julklapp av mamma och pappa! En klädställning, har velat ha en så länge. Tycker det är så fint, och en snygg inredningsdetalj. Har hänt fram några favoritplagg än så länge, och jag tror att jag ska hänga upp några till. Sen har jag också virat en ljusslinga runt, vilket gör det så mycket finare och mysigare. Supernöjd! 

black

 
Hejsan! Har varit en sväng på stan med Vendela nu i eftermiddag, vilket var kallt men mysigt. Det är faktiskt -2, så nu tycker jag att det kan komma lite snö hit till oss i Skåne också. Ovanför ser ni min nya tröja från Chiquelle, den är så snygg och verkligen superskön! Ha en fortsatt bra måndag, kram 

a lovely apartment

Kompanigatan 2, Tågaborg, Helsingborg
80 m², 3,5 rum
2 695 000 kr
 
Att kika runt på hemnet.se är ju bland det bästa som finns. Brukar mest kolla på lägenheten i Linnéstaden men idag hittade jag en i Helsingborg, vilket inte är så långt ifrån där jag bor. Får väl hoppas att den är kvar när jag ska flytta hem i från, hehe. Älskar inredningsstilen, lite New York-aktig. För att inte tala om köket, drömmen ju! Jag gillar också det lilla loftet ovanför, så mysigt! 

nyårsafton

 
Gott nytt år!! Hoppas att ni alla hade en fantastiskt fin nyårsafton. Jag själv var först hemma en stund, vi hade gäster hemma hos oss så jag var med dom ett tag. Sedan åkte jag hem till Filippa där det var trevligt folk, det var verkligen jättekul! Sedan var det dags för fyrverkerier vid tolvslaget och det var som vanligt superfint. Gott nytt år ännu en gång, önskar er en grym start på 2016!