2015 årsresumé

Hur har ditt 2015 varit? Gud, vet knappt vad jag ska säga. Det har varit det sämsta året, men jag kan säga att jag ändå inte bara ser på 2015 negativt. Jag har lärt mig så mycket, blivit starkare och vuxit som person. Har varit på två fantastiska resor som räddat den jobbiga och tråkiga vardagen, missade hela vårterminen i nian, följde mitt eget hjärta när det var gymnasieval, känt hopplöshet så många gånger, och fällt en massa tårar, och tagit SM silver, och renoverat mitt rum, ja, så många blandade känslor. 
 
Vart reste du under 2015? Kroatien och London! 
 
 
 
Vilket datum från 2015 kommer du aldrig att glömma? 21 maj, då jag var och såg Ariana Grande i Globen. Så himlahimla grym konsert! 
 
Bästa köpet under 2015? Oj, så svårt. Men jag tror det får bli Justin biljetterna, ska alltså få se honom igen i Tele 2 Arena den 29 september, huuur galet?
 
Din största framgång 2015? Det största är nog att jag kommit långt i min sjukdom, och att jag valde att börja gymnasiet i höstas på halvtid. 
 
Höll du några av dina nyårslöften? Ska jag vara ärlig så nej, det gjorde jag inte. Hade inte dirket några nyårslöften men sa till mig själv att jag skulle göra det bästa av 2015 och fortsätta kämpa. Men i början blev det inte riktigt, livet vändes upp och ner ännu mer. Men nu är det på rätt väg igen. Och sen sa jag till mig själv att inte vara så dumsnål när jag vill köpa något, utan unna mig något fint, vilket jag kan säga att jag blivit bättre på. 
 
Var du kär i år? Nej, tyvärr.. 
 
Gjorde något dig riktigt glad? Åh, ja. Att jag har insett att det är så många som bryr sig. All stöttning och all pepp jag har fått ifrån familj, vänner och andra personer som jag inte stått så nära tidigare. Och att jag har fått så fin respons på mitt mest personliga inlägg jag puplicerade i april. 
 
 
Vad har du lärt dig av 2015? Oj, en himla massa! Att vara mig själv, försöka tänka att jag är bra som jag är. Jag behöver inte prestera för att vara någon. Utan att jag är den jag är, för hur jag är som person, inte vad jag preseterar i skolan, eller inom volleybollen eller hur jag ser ut, att personligen är det viktigaste. Och att om man är villig att kämpa så går det, tålamod mina vänner. 

nyårsinspiration

 

some new stuff

 
Här har ni ldet jag köpte på Emporia i söndags, lite news i garderoben och i sminkväskan. Båda blusarna hittade jag på rea, den mönstrade är ifrån Hollister och den vita från Zara, riktiga kap! Inne på Sephora köpte jag ett transparent puder från Make Up Forever, har hört mycket bra om det, köpte även en läppenna från MAC i färgen Cultured (såå galet fin). Behövde verkligen en ny dagkräm så passade på att köpa en från The Body Shop i deras Aloe Vera serie. 

emporia

 
Hejsvejs! Igår var jag på Emporia med familjen och shoppade. Hittade faktiskt ett par plagg på mellandagsrean. Plus lite annat smink som jag är supernöjd över, hade lite presentkort så det passade perfekt. Kommer visa det i ett inlägg inom de närmsta dagarna. Hoppas ni alla mår bra och njuter av lovet och ledigheten! Kramis

christmas eve

 
Hej på er! Hoppas ni alla hade en fin och mysig julafton med era nära och kära, det hade jag. Vid 15 åkte vi till mormor och morfar och började med att kolla på Kalle Anka, efter det blev det julbord och sen kom tomten, hihi. Är jättenöjd med alla fina julklappar jag fick, så tacksam. ♡ Kram på er alla, ta hand om varandra. 

julafton

Vill bara kika in och önska er en riktigt god jul! Ovanför ser ni min outfit. Klänning från Nelly och halsband från MQ. Körde även på lösögonfransar idag, det är såå fint! Ännu en gång, god jul fina ni! 

dan före dopparedan

 
Kan inte förstå att det faktiskt är julafton imorgon. Hela december har bara rusat förbi! Ikväll blir det, som alltid, uppesittarkväll med bingo. Tycker det är så mysigt! Håller tummar och tår att vi vinner något denna julen, hihi. Ska ni spela bingo ikväll? Önskar er alla en underbar dag, kram på er, hörs imorgon 

chiquelle

1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR  // 5. HÄR // 6. HÄR
 
Vill passa på att tipsa om att chiquelle.se har 30 % just nu. Du får alltid 30 % rabatt på hela din beställning om du anger koden "VIP30" vid kassan. Ovanför ser ni några av mina favoriter, och jag har faktiskt beställt en topp därifrån nyss, jag passade på medans rabatten varade. Älskar Chiquelle, ser så många lookbooks på youtube med kläder där ifrån! 

necklace

 
I lördags var jag och familjen på stan och handlade de allra sista julklapparna, och jag hittade ett jättefint halsband till mig själv. Tänkte ha det på julafton och nyår, det passar perfekt till min klänning. Det är ifrån MQ och kostade 199 kronor om jag inte minns helt fel. Tycker om det supermycket! 

nu är det jul här i vårt hus

 
Så var årets julgran klädd! Så himla mysigt nu när den står fin och tänd på kvällen. Vi kör på det klassiska med röda och guldiga kulor, och en riktigt julgran som alltid. Är jag den enda som älskar doften från granar? Haha! Har ni klätt er gran än? 

julnaglar & äntligen jullov

 
Äntligen julloooov, så välbehövligt! Igår fixade jag mina naglar röda och fina inför avslutningen idag. Målade först med ett rött lack från OPI i färgen "Bogotá Blackberry" och sedan med ett från Revlon som heter "Daring Graffiti". Tycker det blev superfint och juligt! 

julpyssel

 
Idag tänkte jag tipsa om ett väldigt fint julpyssel, dekorera sitt eget kanelljus. Man kan dekorera det som man vill ut över kanelstängerna, men jag tog ett rött band. Ett stort plus är att det luktar så sjukt gott under tiden man gör det, hihi. Vill ni ha tips på en sista minuten julklapp att göra där hemma själv? Då tycker jag ni ska kolla in HÄR hos fina Felicia!
 
Detta behöver du: 
Blockljus
Kanelstänger
Limpistol
Tång att klippa av eventuella små bitar från stängerna
Dekorationer tex. rött band, torkad apelsinskiva
 
Gör så här: 
1. Bryt av kanelstängerna till den längd du vill ha dem. Blir de för långa när du brytit de för hand, använd då tången.
2. Sätta på limpistolen och limma fast kanelstängerna som en mur runt om hela ljuset. 
3. Dekorera sedan med valfri detalj! 
 

jag väljer livet

Vad är anorexi? När folk hör att någon lider av en ätstörning eller anorexia tänker de oftast att personen har slutat äta och är pinnsmal och mager. Allting handlar om känslor, fixering vid mat och kroppen, på vissa kan man inte se det utifrån. Ångest och låg självkänsla. De två ord som beskriver ätstörningar och anorexi bäst.
 
Mitt mående styrs så mycket av vad och hur mycket jag har ätit vissa dagar. Att känna sig ful, fet och ovärd att leva. Tankar om kroppen tränger sig in under de jobbiga dagarna, de där jobbiga dagarna med ångest, dagarna där det känns som om frisk är så långt borta. De dagarna har blivit mindre. Trots det, knäcker alla dessa panikkänslor mig, och ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till när det inte finns något som kan skingra min tankar. Lika mycket som det finns självdestruktiva tankar finns det positiva. För jag har två sidor av mig. En som en annan styr och en som är jag, jag Emelie, en Emelie som vill bli frisk. Anorexi och ätstörningar handlar om så mycket mer än bara delen som handlar om mat. Jag tror att folk som inte känt mig innan kan förstå att jag fortfarande är sjuk. För jag är ganska pigg och framåt nu, äter hyfsat bra, tränar volleyboll och gör saker på dagarna. Men för ett år sedan sov jag inte ens på mitt eget rum själv, jag var hemma med mamma hela vårterminen och orkade ingenting. 
 
För 1,5 år sedan började min "hälsohets". Jag läste på internet om olika dieter och plockade lite frpn varje diet. Vilket slutade med att jag inte vågade äta något till slut. För jag trodde, att blir jag smalare så blir jag lyckligare. Med facit i hand kan jag säga att det blir man inte. 
Jag hör ofta tonåringar prata om hur "tjocka" de är, och att de ska bli nyttigare. Varje gång jag hör någon ta upp detta växer en enorm klump i magen. För jag vet konsekvenserna. Jag har aldrig sagt till någon annan inte jag blev sjuk att jag hatade min kropp och att jag tycker jag är tjock. Man kan säga att jag "jobbade i det tysta". Jag minns den extrema beslutsångesten. "Ska jag äta det här?". "Är det här nyttigt?". Det eviga googlandet efter nyttiga recept. Det var 1,5 år sedan, 18 månader sedan. För ett år sedan började jag förlora lusten att leva. Jag var nerövs och hetsig inför julen, allt kretsade kring mat och att umgås med folk i samband med måltider. Samtalen hos BUP blev allt jobbigare och jag fortsatte gråta varenda eftermiddag och kväll efter jag kommit hem från skolan. 
 
Idag står jag här, 1,5 år senare. Men en gnista hopp om att bli frisk. För jag är påväg. Det har varit en lång jävla resa för att komma hit jag är idag, med uppgångar och nedgångar. Men när jag tänker tillbaka på vart jag var förra julen, så har jag kommit långt. I år ser jag fram emot julen, att umgås med släkt och vänner och faktiskt känna mig värd att äta något av julens godsaker. 
 
Anledningen till att jag skriver det här inlägget är för att det är så otroligt viktigt att strunta i alla dumma dieter och saker man läser vad man ska äta och inte äta. Det kan bli så fel. Även fast man tror att man har koll. Så var det för mig. 
Om du anar att en kompis lider av en ätstörning, så prata med någon annan som också känner han/hon. Trots att du kanske har fel, så är det bättre att det än att låta det gå för långt. Det är så viktigt att få hjälp så fort så möjligt. För sjukdomen är så mycket starkare än vad man tror. Tro mig. 
 
Läs min kamp mot anorexin HÄR.

julmys med laget

 
Igår hade jag julmys tillsammans med mitt lag hemma hos mig. Brasan var tänd, en massa ljus också, julmusik var på och jag och mamma hade hjälpts åt med att göra fikan. Man kan säga att vi lite firade vår 3-2 vinst igår, haha. Det var verkligen så himla mysigt och roligt, är så glad att jag har dessa människorna i mitt liv. Kan knappt förstå att jag har kommit så långt att jag kan ta en fika då och då, och tillsammans med andra människor också utan större bekymmer.
 
Hoppas ni hade en bra lucia och tredje advent! 

minijulgran

 
Åh, alltså jag älskar min minijulgran! Den står på mitt rum och lyser så fint och mysigt på kvällarna. Jag har dekorerat den med vita och silvriga kulor från Rusta och änglavingarna köpte jag i en liten butik i London, tycker dom är supersöta. Senare idag blir det match, är så taggad. Resten av kvällen blir det filmmys med familjen! Kram på er.  

christmas songs & movies

Last Christmas - Ariana Grande // Silent Night - Michael Bublé // Do They Know It's Christmas - Band Aid
 
Polarexpressen // The Grinch // Home Alone
 
Mina favoritjullåtar samt julfilmer. Älskar Arianas jullåtar, har ni inte lyssnat på dom så gör det! Polarexpressen är ju så himla mysig, minns när jag och pappa var och såg den på bio för en massa år sedan, hihi. Vilken är er favoritjulfilm? 

lipstick from MAC

 
En favvis just nu är detta läppstiftet från MAC i färgen "Hug Me". Det är en nude, vardaglig färg med lite skimmer i sig då det är i texturen lurstre. Jag älskar det! Det perfekta läppstiftet som passar till vardags, skola, alla sminkningar och passar bra till festligheter. De andra två läppstiften jag har från MAC är mer åt det rosa hållet, så det här skiljer sig lite åt dom. Detta är så fint, och jag blir aldrig besviken på MAC! 

sneak peak

 
Bjuder på en liten sneak peak på min klänning som jag beställde från Nelly.com till jul och nyår. Den är så himla fin och sitter jättebra. Som ni ser är den svart med paljetter, men än så säger jag inte. Det får ni se på självaste julafton, hihi. Har ni funderat på er jul/nyårsoutfit? 

sjunde december

 
Så var det måndag igen, endast två veckor kvar till jullov! Känns riktigt skönt att veta att det snart är dags för lite ledighet, längtar så mycket. Kände för lite inspirationsbilder från weheartit.com idag, känns som det behövs en trött dag som denna. Glöm inte att du är bra oavsett vad du gör, misstag som framgång. Håll ut sista tiden innan lov, och glöm inte att ta hand om dig själv. Kramis! 

andra advent

 
Hej på er i decembermörkret! Idag är det andra advent och andra ljuset är tänt, så mysigt. Igår var jag på min systers julavslutning med hennes dansgrupp, gjorde lite ärenden och hjälpte mamma att baka lite lussekatter. Idag har jag spelat bortamatch som gick bra, trots förlust. Helt underbar känsla att vara på planen. ♡ Hoppas ni får en fortsatt fin söndag och andra advent, kram! 

the biggest lush store

 
När vi var i London på höstlovet besökte vi Lush på Oxford Street, som också är världens största Lush butik. Tre våningar med massa underbara produkter. Ganska stor skillnad jämfört med våra små och trånga Lush butiker vi har här i Sverige. För en Lush älskare som mig var det här heaven! Och en del shopping blev det där inne, hihi.

my wishlist

1. Urban Decay Naked Smoky 2. Smashbox Photo Finish Primer 3. Böcker, bland annat Style av Lauren Conrad 4. Pyjamas 5. Presentkort på Kicks 6. Nagellack
 
Ungefär såhär ser min önskelista ut inför denna julen. Det som inte finns med på bilden är alla böcker jag önskar mig, hehe. Men för det mesta skönhetssaker och även en pyjamas står högst upp. Vad önskar ni er i julklapp i år? 

Winterlicious Tag

Favoritsak med vintern?
Snö! Jag har svårt för kylan men det är ju så fint. En dag fullt med snö, solen skiner och frisk luft som rensar lungerna, älskar det! 
 
Halsduk eller mössa?
Väljer nog halsduk. Det är mycket skönare med något som värmer i halsen tycker jag.
 
Vilken är din favorit juldekoration denna julen?
Min mini julgran som står på mitt rum, ska ta bilder på den så ska ni få se hur fint jag dekorerat den, hihi.
 
Favorit julfilm?
Grinchen helt klart, och Astrids jul! 
 
Favorit vinternagellack?
Silver är otroligt fint på vintern tycker jag, men också rött.
 
Vilka är dina topp 3 viktigaste nödvändigheter på vintern? 
Ett bra läppbalsam, en varm halsduk och en par tjocka, mysiga sockar. Det är nog det jag behöver för att överleva vintern, och en bra handkräm. Blir så otroligt torr om händerna på vintern!
 
 
Nämn en sak som står på din önskelista i år.
Urban Decay Naked Smoky paletten, åhh den är ju så fin!
 
Favorit jullåt?
Gillar gamla/klassiska jullåtar, men Do The Know It's Christmas? av Band Aid är nog min favvis.
 
Har du någon must have läpprodukt på vintern?
Har två stycken tror jag, läppbalsam från Carmex och ett läppstift från Mac i färgen Hug Me som jag tycker passar superbra till vinterns festligheter.
 
Vilken är din favoritdoft på julen/vintern?
Doften när man gör sånt pyssel med apelsiner och nejlikor, det luktar verkligen jul och gott, love it!
 
Vad har du för planer denna julen och vintern? 
I år ska jag fira jul hemma hos mormor och morfar med min moster och kusiner, det ser jag fram emot. Resten av jullovet har jag än inte något planerat, någon shoppingdag och vara med kompisar. Sen är promenader fina vinterdagar ett måste! 

first of december

 
Så var efterlängtade december här. Det känns dock som om det nyss var slutet på sommarlovet, tiden flyger förbi. December är min favoritmånad, älskar allt som har med december att göra. Julkalendern som började idag, alla förberedelser innan julafton, snö, jullov, nyår och så mycket mer!