CUPCAKES

Idag bakade ju jag och Tilda cupcakes. Det är vanliga vaniljmuffins med cream cheese frosting, det rosa ovan på är hemmagjorda maränger. Skrolla ner så kommer du till receptet!
 
Fotograf: Jag
Kamera: Nikon D3000 + Tamron 70-300 mm
 
Recept 12 st :
100g smör
4 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 st ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa socker,ägg och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör och mjölk.
5. Blanda mjöl, salt och balpulver i en annan bunke, rör sedan ner i smeten försiktigt.
6. Placera ut formar på en muffinsplåt och fyll formarna till 1/2 - 3/4 .
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min.
Frosting:
60 g mjuksmör
4 ½ dl florsocker
100 g phiadelphiaost eller cream cheese
1 tsk vanlijsocker
½ msk citronsaft
2-3 droppar blå karamellfärg
Gör såhär:
1. Vispa smör,florsocker, phiadelphiaosten / cream cheese, vanlijsocker.
 
Maränger:
2 st ägg vitor
1,5 msk strösocker
1 droppe röd karamellfärg
Gör såhär:
1. Vispa samma allt. Vispa så att du kan vända upp och ner på bunken utan att det rinner av.
2. Häll i EN DROPPE röd kamamell färg, (Viktigt med bara en, annars kan krämen bli för lös.)
3. Sprista ut krämen på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min i 130 grader.
 
 
Ikväll kommer det gäster till oss, en av de som kommer ha också en grym blogg, http://fotografnilsson.blogg.se/
 
 
Trackback