Blueberry lemon cupcakes

Idag bakade jag cupcakes, Blueberry lemoncupcakes- Blåbärsmuffins med White Chocolate frosting. Skrolla ner så kommer du till receptet.
 
 
 
Fotograf: Jag
Kamera: Nikon D3000 + Nikorr 18-55 mm
 
Recept:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
3/4 dl mjölk
2 3/4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft från 1 citroner
färska blåbär
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsoocker riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i det i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke och vänd sedan försiktigt  i det i smeten.
5. Blanda i rivet citron skal och citron saft.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll 2/3 av formen med smet, lägg sedan i 8-9 blåbär i varje muffin.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter. Låt svalna när det kommit ut ur ugnen.
White chocolate frosting:
200 g vit blockchoklad
200 g phiadelphiaost
 
Gör såhär:
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. ( i en skål över kokande vatten). Låt svalna.
2. Rör ihop chokladen och phiadelaphiaosten.
3. Spritsa frostigen på muffinsen med en rund tyll. (Kolla bilderna ovanför för att se hur du ska spritsa.)
Trackback