augustis glossybox

 
Wii, månadens höjdpunkt! Fick hem augustis glossybox i fredags, och jag kan säga att jag är riktigt nöjd med månadens produkter. Kommer ha användning för nästan allt tror jag, speciellt borsten och ögonfransprimern blir kul att testa. Det här fanns i min box denna gången:
 
- ACO "BB-cream"
- Emité Make Up "Eye Shadow Brush - E144"
- Kueshi "Anti Cellulite Booster Lotion" 
- Manna Kadar Cosmetics "Lash Primer"
- Hot Makeup i sammarbete med glossybox "Lip Balm" 

from a night in Croatia

 
Får inte nog av att kolla på bilderna från Kroatien. Det var så fint där, speciellt vid hamnen på kvällen när solnedgången var som finast. Då gick kameran på högvarv, haha. Söndag idag, vad hittar ni på? Kramen 

två nya favvisar

 
Så mycket kärlek till dessa låtarna! Båda två släpptes igår och jag är redan helt fast i båda två. Justins nya är så bra, love it och Aviciis är så härlig, man blir så glad av den! Helgen räddad med dessa i lurarna! 

new in

 
Var på stan med mamma i onsdags och fick med mig lite saker hem faktiskt. En grå, superskön polotröjan från Åhlens, och ett ganska vanligt armband också från Åhlens. Sedan såg jag att Loreal's nya mascara hade kommit ut i butik och som jag velat ha den sedan Linda Hallberg skrev om den, så den köpte jag också hihi. Är så taggad på att testa den! 

august 27th

 
Hejsvejs! Har varit i skolan på förmiddagen idag och haft engelska, vilket var ganska kul faktiskt, och sen har jag och mamma gjort lite ärenden. Och hipphipp hurra för min ängel till lillasyster som fyller 12 år idag, tiden går så extremt fort! Imorse blev det sång och presenter på sängen, och ikväll blir det nog lite mer mys med familjen tror jag. Önskar er alla en fin torsdag, nu ska jag städa rummet och hold on, imorgon är det fredag! 

pressed powder from MAC

 
Måste bara tipsa om den här! Det här transparenta pudret ifrån Mac är så himla bra, "Prep + Prime Transparent Finishing Pressed Powder". Jag använder det varje dag och ger alltid det bästa resultatet för mig när ska ska sätta min foundation och concealer. En skillnad jag har märkt jämnfört med mitt förra puder är att det här gör att min bas håller mycket längre under dagen, och det ska minimera porer vilket jag tycker att det gör ganska bra. Man får en fin, lagom matt finish också, plus att det är lent som silke. Tips! 

60 days


Hejhej måndag! Hoppas ni har haft en bra start på denna måndag. Idag är det 60 dagar kvar till London, wiho! Det gör det lite lättare att gå upp på morgonen om man har något att se fram emot och längta efter tycker jag. Speciellt på måndagar. Var där förra våren och längtar galet mycket till att komma dit igen!  

hudvårdsprodukter

 
För inte så länge sedan skrev jag ett inlägg om några hudvårdstips, och nu tänkte jag visa vilka produkter jag använder mig utav. Ni får gärna kommentera vilka ansiktsprodukter ni använder! 
 
Från vänster: Biotherm Biosource som jag alltid rengör mitt ansikte med på morgonen, och den återfuktar helt grymt och man känner verkligen hur ren huden är efteråt. Har jag använt mycket smink så kan jag också anväda den här efter min rengörning från Mac för att få bort alla rester.
Mac Cleanse Off Oil använder jag till att ta bort mitt smink med och det här är den bästa av alla jag testa då den också tar bort vattenfast och den svider ingenting i ögonen, stort tips! Sen har jag en dagkräm från Loreal som är så himla bra. Ger otroligt mycket fukt till mitt torra ansikte och jag känner hur den håller huden återfuktad inprincip hela dagen. 

höstjackor

1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR // 6. HÄR
 
En liten drös med tips på jackor nu inför hösten, alla från Nelly. Är så sugen på en svart kappa, gillar både tvåan och femman, lutar mest mot nummer fem. Annars är ju bomberjackor så snyggt också, men en kappa vill jag verkligen ha. Har ni någon favorit ovanför? 

friday quotes

 
Citat som de här är precis vad man behöver. Har en stor kärlek till alla fyra ovanför. Hoppas det har gått bra för alla er som börjat skolan den här veckan. Ikväll är det ju också fångarna på fortet, och då är Gunilla Persson med. Så det får man inte missa, haha. Kramar till alla er där ute! 

dagens look

T-shirt - Lager 157 // Kjol - Lindex // Slip ons - H&M // Solglasögon - MQ
 
Hejsvejs! Var en sväng på stan igår och hittade denna långkjolen och blev helt kär i den, så jag slog till. Jag har haft på mig idag i skolan, och den är så skön! I like it a lot! Hoppas ni får en fortsatt fin torsdag, kram på er alla 

tips: tetisdag

 
Tänkte tipsa om en kanal på youtube som heter TeTisdag. Det är Clara Holmberg, som också har en egen kanal där hon gör skönhetsrelaterade videos, tillsammans med hennes kompis Sofia. Det är som en podd, fast i videoformat. De pratar om livet, peppar och tar upp viktiga ämnen och frågor. Riktigt roligt att lyssna på tycker jag och både tjejerna är härliga! Här hittar ni kanalen! 

skolstart

 
Godmorgon! Igår var första dagen i skolan för mig. Väldigt blandade känslor, jobbigt och bra typ. Mycket nytt och många nya människor. Är väldigt nöjd med skolan, så liten och lugn. Det är liksom inte lik en skola i uteseendet utan man går liksom i olika "stugor/hus", vilket är jättemysigt. Så idag ska vi kolla runt mer på skolan och sånt. Juste, igår var jag också hos optikern, det blir linser och glasögon för mig nu. Gud, borde tagit tag i det för länge sedan, haha! Puss & kram

summertime

 
Tre bilder från en favoritkväll från denna sommaren tillsammans med mina favoriter. Kan knappt förstå att sommarlovet är över, och att jag imorgon börjar gymnasiet. Så nervös för hur allt kommer bli, hur mycket jag kommer gå i skolan den här hösten. Jag har sakta följt vägen mot ett friskare liv den här sommaren, med motgångar. Men jag har kommit långt den här sommaren, bara på den senaste månaden. Hoppas på en ännu bättre höst, mer än något annat.

the colossal

 
Det här är min favoritmascara någonsin typ. The Colossal Volum Express från Maybelline. Införskaffade mig den för lite mindre än två månader sedan och jag älskar den mer och mer för varje gång jag använder den. Har märkt skillnad på mina fransar jämfört med de andra jag har testat. Den ger väldigt mycket längd, lagom med volym och det blir ärligt inga några klumpar och den separerar grymt! Lagom stor borste enligt mig, men inget man märker av som är jobbigt! 

torsdag

 
Hej på er allesammans! Hoppas ni har haft en bra torsdag hittills och att ni njuter av de sista sommarlovsdagarna. Har fått se mitt schema idag och jag är så nöjd. Vet dock inte hur mycket jag kommer att gå i skolan nu i början, men en sak är jag säker på, att det kommer bli bra. Är så glad att jag valt en skola på inte ens 300 elever! 

Har just blivit publicerad av skogsraah.se och delat med mig av min berättelse. Tack snälla för allt fint stöd!

"utmaningar ger styrka"

Jag har snart varit sjuk i ett helt år. Det är mer än ett år sedan de ätstörda tankarna började ta över inne i mitt huvud. Det var förra sommaren, när jag trodde att jag hade kontroll över det mesta, men när jag egentligen tappade bort mig själv. Jag minns kicken jag fick av att träna flera gånger per dag, och hur "nyttig" jag kände mig genom att nästan bara äta knäckebröd, havregryndgröt och vatten. Det var tillslut det enda jag vågade äta inprincip. 
På vägen till idag har allt förändrats. Hösten har gått från att vara min favoritårstid till att vara den jag hatar mest av alla. Allt på grund av att förra hösten var då anorexin, och jag var som "hetsigast". När jag tänker tillbaka, vilket jag inte försöker att göra så ofta för att det blir bara jobbigt att mala det som har hänt, så förstår jag inte förrän nu, den senaste tiden hur dåligt jag verkligen mådde. Och alla bitar faller liksom på plats. Varför jag var sur, irriterad, trött och varför min mens försvann. 
Jag är så nervös inför hösten, på riktigt. Allt som jag gjorde i höstas mår jag dåligt av att tänka på. En halsduk och en tekopp, till exempel, kan jag knapp se på för att det påminner mig om förra hösten och får mig att må så dåligt. Ja, det låter konstigt, men så är det. 
När jag säger att allt har förändrats så menar jag verkligen allt. Jag har fått se livet från ett annat perspektiv. Aldrig kunde jag tänka mig att psykisk ohälsa var på det här viset. Hur dåligt man kan må och hur mycket man kan hata sig själv. Vissa perioder, en viss vecka, får det lite uppåt och jag känner hur gärna jag vill få allt att fungera igen. Medans vissa veckor förstår jag inte ens varför jag kämpar när jag ändå mår såhär dåligt. Men en sak har jag lärt mig, att efter varje svacka, får jag en mer jävla anammas att jag ska ta mig ut det här skitet och att varje dipp faktiskt gör mig starkare och jag lär mig något av det också varje gång.
 
Det har varit svårt att inse att jag behöver hjälp. Jag kan inte se min själv som en anorektiker, jag vill inte. Jag trodde aldrig att det skulle ta såhär långt tid, ett helt år nästan för att bara komma en bit på vägen och att det här skulle sätta så stora spår i mitt liv och självförtroende så mycket och länge. Och varför är allt så svårt, frustreande, ångestladdat och fullt av rädsla? Typ som ett mörker som smyger sig in i mig med tankar som säger åt mig vad jag inte ska äta det eller detta, och som förstört mitt liv och min självkänsla. En ful inneboende som skrämmer mig, 
 
Jag är inte så stark som det låter, och det är inte så lätt som det låter heller. Jag har dagar, veckor som jag gräver ner mig själv och inte kan tänka något positivt. Ingen förstår, jag är ful, jag är tjock, fan för det här, varför lever jag, varförvarförvarför gör livet så här mot mig. Jag försöker stå emot ångesten men faller ner ändå i den. Och nej, jag tror inte på mig själv alltid, och ja, ibland kanske det märks som jag ger upp och att jag inte uppskattar det stödet och kärlek jag får. Men jag har kommit så långt på senaste månaden att jag knappt kan inse det själv, och jag börjar se hopp. Ja ni, livets bergochdalbana. Det är den jag fått känna på och som jag fortfarande lever i. Snälla ångest, lämna mig i fred och låt mig bara vara fri. 
 

min favoritapp

 
Afterlight är min absoluta favoritapp verkligen. Det är en redigeringsapp. Jag redigerar alltid mina mobilbilder där om jag ska puplicera de någonstans, som bloggen eller instagram. Det finns en himla massa olika fliter, man kan lätt som en plätt ändra kontrast, ljusstyrka, färgmättnad, lägga till olika ramar och "light leaks". En av de bästa sakerna är att man kan spara bilden man redigerat i jättebra kvalité. Jag tror den kostar 7 kronor på app store, men så värt! 

pink with glitter

 
Fixade mina naglar igår innan jag skulle iväg till Betty för en avslutningskväll med laget för henne eftersom hon flyttar om en vecka. Jag körde på en ljusrosa färg från Rimmel och sedan målade jag ringfingret på varje hand med ett lager glitter, tycker själv att det blev superfint. I like it!

blandade tips inför skolstarten

 
 
1. Tänk på varför gör jag det här, varför pluggar jag? Oftast räcker det med ett godkänt, om man absolut inte vet vad man vill bli/gå på gymnasiet. Fundera på, gör jag det här för mig själv, eller för att leva upp till någon annans förhoppningar om dig? Det är viktigt att prioitera dig själv också. 
 
2. Gör det till en mysig miljö när du ska göra din läxor. Ta bort allt som du tycker stör dig, så som mobil och liknande. Sätt dig någonstans där du kan fokusera, sätt på dig bekvämare kläder och tänd ljus, doftjus är ett tips.
 
3. Glöm inte att ta en paus mellan allt skolarbete och gör något kul som du tycker om. Det kan bli jobbigt att sitta och plugga flera timmar i streck, och då blir det oftast svårt att koncentrera sig och ta in det man ska lära sig. 
 
4. Ta hjälp av en kompis kan vara till stor hjälp. Om ni då är två stycken, så skriv lappar på instuderingsfrågor som du själv behöver öva på eller är viktiga. Ge sedan de till din kompis så kan hon/han förhöra dig och säga vad du behöver öva mer på. Och det blir ju roligare med lite sällskap! 
 
5. Om man tycker att nervöst första dagen, man vet inte riktigt var man ska ta vägen till exempel. Om du vet någon som du ska börja i samma klass med, på samma skola eller gå samma linje. Ta då kontakt med den personen och bestäm att ni ska träffas utanför skola så ni kan ha sällskap in till uppropningsmötet, så känns det inte lika ensamt kanske. 
 
Trots att man inte vill tänka på det, så måste man nog ta in att skolan faktiskt börjar snart, en ny start för många. Till er som ska börja gymnasiet eller på ny skola, jag vet att det är nervöst, jag själv är nervös över inprincip allt. Inför att träffa nya männsikor, ny skola och nytt område att lära känna, nya lärare, nya ämnen, allt är nytt. Men kom ihåg att alla är i samma situation som du, du är inte ensam om att vara nervös, ny och vilsen. 

en finare kväll

 
Gud vilken fin kväll vi hade igår! Sol och hyfsat varmt väder, för varma sommarkvällar är vi ju inte direkt bortskämda med. Spenderade kvällen med två lovies, Sara och Filippa. Vi hade så mysigt och kul som alltid. Vi gick ner och fotade nere vid stranden och sedan satt vi och spelade kort, snackade och lyssnade på musik. Så bra kväll! 

two outfits

 
two
 

universeum

 
Igår var jag, lillasyster, mamma tillsammans med mormor och morfar på universeum i Göteborg över dagen. Vi kom dit vid 10 när de öppnade och åkte därifrån vid halv tre. Det var verkligen superkul! Det fanns en regnskog, akvariehall, där det var väldigt mörkt inne så det var svårt att få bilder där, en avdelning med vattnets väg, "farliga skönheter", rymden, och tillbaka till istiden fanns också. Blev helt kär i de små, söta aporna! Som sagt, en riktigt bra och rolig dag! 

satsuma mist

 
Här har vi en riktigt sommardoft! Som också är en av mina favoriter när det gäller doft. En body mist i doften satsuma från The Body Shop. Den luktar väldigt sött, fruktigt, apelsin och citrus. Inte nog med att den luktar gott, den håller på huden och luktar länge, förvånadsvärt länge. Alla The Body Shops dofter är ju helt underbara, skulle gärna vilja ha deras pink grapefruit i mist också! 

2 augusti

 
Hej allesammans! Idag ser det ut att bli en dag utan regn och blåst hos mig, vilket känns så skönt! Ska verkligen ta vara på solen idag. Hittills idag har jag och mamma varit ute och promenerat en sväng, både skönt och mysigt. Vad ska ni hitta på idag? Massa kramar! 
 

interior inspiration

 
En drös härliga bilder från weheartit. Man skulle kunna säga att det som ni ser ovanför är min stil på inredning och hur jag skulle vilja ha det hemma hos mig när jag flyttar till en egen lya. Gillar lite lantlig stil, fräscht, mysigt, inte för mycket vitt och inte för mycket öppen planyta heller. Ett mysigt stuk med vitt, brun och beige, och lite kopparfärgde detaljer är också superfint tycker jag!